Logo_nva-logo-f.c1

Op 13 november 2015 vindt het jaarlijkse NVA Autismecongres plaats. Op het congres worden kennis en ervaringen van wetenschappers, professionals en ervaringsdeskundigen door middel van lezingen uitgelicht. Op het congres is onder meer aandacht voor de gevolgen van de ontwikkelingen van het persoonsgebonden budget (pgb) voor mensen met autisme. Dit meldt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

Mensen met autisme nemen de wereld om hen heen op een andere manier waar. Daarom geeft Steven Degrieck, orthopedagoog, auteur en educatief medewerker van Autisme Centraal in België, een lezing over autisme en prikkelverwerking. Hoe leer je gedrag te begrijpen en er juist op te reageren. 
 
Aline Saers, directeur van Per Saldo, verzorgt een lezing over wat de huidige ontwikkelingen rond het persoonsgebonden budget voor gevolgen hebben voor mensen met autisme. Hilde Geurts één van de oprichters van de Academische Werkplaats Autisme REACH-AUT spreekt over de 'geluksfactoren' bij autisme. Zij is neuropsycholoog en bijzonder hoogleraar autisme en geeft meer inzicht in onderzoeken over 'kwaliteit van leven' en 'het gevoel van geluk' bij mensen met autisme.
 
Het autismecongres vindt op 13 november plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. Voor meer informatie kijkt u op autisme.nl.
 
© Nationale Zorggids