Normal_vr
 
Stichting Human Concern - Centrum voor eetstoornissen zet vandaag als eerste eetstoorniskliniek Virtual Reality in om meer begrip voor mensen met een eetstoornis te creëren bij doorverwijzers, therapeuten en naastbetrokkenen. Via een drietal Virtual Reality films, die de complexiteit van een eetstoornis invoelbaar en inzichtelijk maken,  krijgen zowel de behandelaars als de naaste omgeving meer begrip voor de persoon met de eetstoornis. Zo zijn zij beter in staat hun cliënten of naastbetrokkene de onmisbare steun op weg naar herstel te geven.
Stichting Human Concern introduceert deze nieuwe toepassing op vrijdag 27 november tijdens de NAE-Dag, een jaarlijkse bijscholingsdag voor behandelaars in eetstoornissen in samenwerking met de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE). Tijdens de landelijke Eetstoornis Bewust Zijn Dag op 28 november laat Stichting Human Concern mensen met een eetstoornis zelf en hun familie hiermee kennismaken.
 
Uit onderzoek blijkt dat compassie en begrip essentieel zijn voor een succesvolle behandeling, maar meestal door cliënten gemist worden. Carmen Netten, oprichtster en inhoudelijk directeur van Human Concern: "Mensen met een eetstoornis worden vaak niet begrepen en voelen zich geïsoleerd. Geregeld krijgen zij te horen: "Ga toch gewoon weer eten", terwijl dat nu juist het symptoom is. Het is belangrijk en heel mooi dat we deze nieuwe technologie kunnen toepassen voor dit soort doeleinden. Waardoor mensen met een handicap of stoornis, zoals in ons geval een eetstoornis wél de empathie gaan ontvangen die zij zo hard nodig hebben op weg naar herstel."
 
© Nationale Zorggids