Logo__cid_ce9ff358673a4f1288edb11f17a60366_faridpc

Kerstmis, de mooiste tijd van het jaar, familie, vrienden, lichtjes, eten en cadeautjes. Maar voor sommigen betekent kerst ook eenzaamheid of op straat zijn in de kou. HVO-Querido heeft dit jaar een kerstlied gemaakt over wat het is om dak- of thuisloos te zijn met Kerstmis. 

Cliënten en medewerkers van HVO-Querido hebben tekst en muziek geschreven, ingespeeld, gezongen, gerapt, opgenomen en gefilmd. Dat gebeurde onder begeleiding van initiatiefnemer Lies Schilp. Een warm kerstlied over wat het is om dakloos te zijn met Kerstmis, is het resultaat.

'Het is Kerstmis' is meer dan 50.000 keer bekeken op Facebook en bestaat naast een pakkende tekst uit een swingende clip. Aan het nummer met hitpotentie werkten ruim 60 mensen mee. De meesten van hen weten uit eigen ervaring hoe het is om dak- of thuisloos te zijn en schreven hun ervaringen in de tekst. Het kerstlied is bedoeld als opsteker voor mensen die met kerst geen dak of thuis hebben. Voor mensen die alleen maar terecht kunnen bij de Winteropvang, het Stoelenproject of bij de Vluchtelingenopvang.

Op de website www.hvoquerido.nl/kerst kun je het lied luisteren, de clip bekijken, de tekst lezen en zelfs uit volle borst op de karaoke versie meezingen.

(Dit is een advertorial)