Logo_ggz_breburg_logo

De burgemeester en wethouders van Tilburg gaan ggz-instelling Breburg aanspreken op hun onstabiele veiligheidsbeleid. Onlangs ontsnapten drie cliënten uit de gesloten inrichting. Het college vindt dat onrustbarend veel. Dat melden Skipr en het Brabants Dagblad. 

Tilburgse burgemeester Noordanus wil in gesprek met GGZ Breburg over hun veiligheidsprotocollen bij locatie Jan Wierhof. “We moeten het gesprek aan wat zij zelf in de eigen veiligheidsprotocollen kunnen verbeteren, want wij vinden dat de dames en heren van Ggz de touwtjes aan moeten trekken”, zegt de burgemeester.

In de locatie Jan Wierhof vinden ongeveer dertig cliënten met een dubbele diagnose onderdak. Dit zijn cliënten die kampen met een combinatie van psychiatrische en verslavingssymptomen. Ook verstrekt Jan Wierhof medische heroïne. Al eerder waren er meldingen van incidenten als brandstichting en uitbraak. Bewoners klagen al jaren over de situatie en stellen dat de burgemeester de problemen tot nu toe altijd klein probeerde te houden. 

©Nationale Zorggids