Logo_inter-psy-1024x256

De Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis Saxenburgh Groep gaat vanaf 16 maart verder als INTER-PSY Vechtdal Kliniek. De behandelingen van de PAAZ worden door ggz-instelling INTER-PSY met de bestaande medewerkers op dezelfde locatie bij het ziekenhuis in Hardenberg voortgezet. Dit meldt Inter-Psy. 

Het aanbod van de PAAZ en INTER-PSY wordt gebundeld in INTER-PSY Vechtdal Kliniek. De bestaande expertise van de PAAZ op het terrein van psychiatrische diagnostiek (kijken wat er aan de hand is), kortdurende intensieve behandeling van de meest voorkomende psychiatrische stoornissen en kortdurende opnames bij zwaardere klachten wordt straks verrijkt met het brede, ambulante aanbod van INTER-PSY. Bij complexe en chronische aandoeningen wordt in afstemming met de patiënt en diens omgeving gezocht naar expertise van derden, zoals Dimence, die onder hetzelfde dak zit. INTER-PSY Vechtdal Kliniek kan door het bundelen van krachten ook op langere termijn voldoende aanbod van geestelijke gezondheidszorg in de regio Vechtdal garanderen.
 
De brede expertise van INTER-PSY Vechtdal Kliniek sluit naar verwachting goed aan bij de ontwikkelingen in Vitaal Vechtdal, door het kunnen opzetten van preventieve activiteiten in samenwerking met huisartsen, scholen, bedrijven en gemeentes. INTER-PSY biedt hulp in de vorm van diagnostiek, begeleiding en behandeling aan kinderen, volwassenen en ouderen met psychiatrische klachten. Dit betreft basis en gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. En nu dus ook in Overijssel. 

©Nationale Zorggids