Logo_leo-kannerhuis

Voormalig directeur Egbert Reijnen van autismecentrum Dr. Leo Kannerhuis heeft een vertrekpremie van ruim 182.000 euro gekregen, blijkt uit de jaarrekening van de organisatie. De zorginstelling raakte onder leiding van Reijnen in de financiële problemen. Dit meldt RTL Nieuws. 

Toen Reijnen in 2014 zijn functie als directeur bij het Dr. Leo Kannerhuis neerlegde ontving hij een lintje en vertrekpremie. Maar de slechte financiële situatie waarin hij de organisatie achterliet en het feit dat de Wet Normering Topinkomens (WNT) aangeeft dat een vertrekpremie maximaal 75.000 mag zijn, roepen vragen op. Interim-directeur Astrid van Dijk zegt dat het aanzienlijke bedrag is toe te schrijven aan afspraken uit het verleden. Ze geeft aan dat de raad van toezicht zich bewust is van de discussie rondom inkomens en vertrekpremies van zorgbestuurders. “Maar deze regeling is gebaseerd op arbeidsrechtelijke verplichtingen uit 2010. De afspraken vielen destijds binnen de geldende wettelijke regelingen”, aldus Van Dijk.

Uit de jaarrekening blijkt dat het zorgcentrum slecht voorbereid was op de wijzigingen in de financiering van de zorg. In 2014 leed het een verlies van bijna 1,3 miljoen euro op een omzet van 32 miljoen euro. Naar verwachting zal de organisatie de komende tijd in zwaar weer blijven. “Ook voor 2014 en 2016 worden zonder ingrijpende maatregelen negatieve resultaten verwacht”, staat in het jaarverslag. Het autismecentrum schrapt daarom 10 procent van de banen. Dit zijn vijftig voltijdsbanen. 

©Nationale Zorggids