Logo_leo-kannerhuis

De directie van het dr. Leo Kannerhuis laat weten dat de financiële problemen van het autismecentrum pas zijn ontstaan na het vertrek van directeur Egbert Reijnen. Uit de jaarrekening blijkt dat het zorgcentrum slecht voorbereid was op de wijzigingen in de financiering van de zorg. In 2014 leed het een verlies van bijna 1,3 miljoen euro op een omzet van 32 miljoen euro. De voormalig directeur ontving een vertrekpremie van ruim 182.000 euro. Dit meldt de Gelderlander.

Reijnen werkte ruim 25 jaar bij het Kannerhuis. Hij wilde in 2010 op sabbatical, maar hiervoor was geen mogelijkheid. Daarom sprak Reijnen met de toenmalige Raad van Toezicht af dat hij per augustus 2014 (het jaar van het verlies van 1,3 miljoen euro) zou vertrekken en daarbij een aanzienlijke vertrekpremie zou ontvangen. Destijds was er nog geen sprake van de Wet Normering Topinkomens (WNT).

In 2014 had de transitie van de jeugdzorg al financiële gevolgen voor het autismecentrum. Het Kannerhuis zegt hierover dat het “vooruitlopend op definitieve afspraken zijn lopende behandelingen heeft gecontinueerd en dus ook de kosten die daarmee gemoeid zijn, heeft gemaakt”. De organisatie is op dit moment in discussie over de vergoeding van deze kosten. 

©Nationale Zorggids