Logo_augeoversterkt170x167

Volwassen cliënten in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) kunnen kinderen hebben, maar binnen de volwassenen-ggz wordt daar niet altijd rekening mee gehouden. Vragen als 'Heeft mijn cliënt kinderen? en 'Zo ja, hoe gaat het met ze?' zijn daar niet altijd vanzelfsprekend. Toch is het belangrijk dat professionals deze vragen wel stellen. De Kindcheck, onderdeel van de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, kan daarbij helpen. Augeo organiseert op 19 mei 2016 het symposium 'Zijn de kinderen veilig!' waar professionals meer kunnen leren over de uitvoering van de Kindcheck. Dat meldt Augeo.

Op donderdag 19 mei 2016 tussen 12.30 en 17.30 uur komen tijdens een plenaire bijeenkomst drie sprekers aan bod. Zij bieden achtergrondinformatie over de Kindcheck binnen de volwassenen-ggz en gaan in op de implementatie en uitvoering ervan. Diezelfde middag is er een workshop gesprekstraining gepland. Tegelijkertijd geeft Thea Hol, directeur van de Landelijke Vakgroep Aandachtsfunctionarissen Kindermishandeling, een presentatie over het belang van de aandachtsfunctionaris.

Het symposium vindt plaats in De Observant te Amersfoort, op loopafstand van Amersfoort Centraal. Het tarief voor deelname aan het symposium bedraag 97,50 euro. Deelnemers kunnen zich vooraf aanmelden en daarbij direct een keuze maken voor de workshop of presentatie. Aanmelden is mogelijk tot 12 mei 2016. Meer informatie over het symposium vindt u hier

Stichting Augeo organiseert het symposium in samenwerking met GGZ Nederland, Meer GGZ, LVVP, NVvp, NIP en V&VN. 

©Nationale Zorggids