Logo_bd0087b493a152de98ff19a588a408f4_centrumvictas-225-225-170-c

Het is slechts een kwestie van dagen voordat Utrechtse verslavingsinstelling Victas een doorstart bekend kan maken. Curator Johan Westerhof verwacht uiterlijk maandag meer te weten over de toekomst van het centrum. Afgelopen dinsdag ging Victas failliet. De 441 medewerkers hebben ontslag aangezegd gekregen, maar werken voorlopig gewoon door. Dat meldt de Stentor. 

De curator heeft inmiddels verschillende aanbiedingen van eventuele overnamepartijen ontvangen. Hierbij gaat het soms een gehele of gedeeltelijke overname. “We zijn druk bezig de verschillende biedingen te toetsen, met name aan de kwaliteit en continuïteit van zorg. We hebben ook contact met de stakeholders zoals de gemeenten en justitie”, zegt Westerhof. Ook is de organisatie in overleg met zorgverzekeraars en vakbonden. Met leveranciers zijn afspraken gemaakt. Zo blijven apothekers bijvoorbeeld medicijnen leveren ondanks het faillissement.

Wanneer Victas inderdaad een doorstart kan maken, moet er gekeken worden naar het pand aan de ABC-straat. Dit pand heeft namelijk hoge huisvestingslasten en is een grote veroorzaker van de financiële problemen. De bouw van dit complex kostte ruim dertig miljoen euro.

Omdat de medewerkers voorlopig doorwerken, gaan de behandelingen en de verstrekkingen van medicijnen door. Het enige wat de organisatie nu niet doet, is intakegesprekken afnemen. Het UWV betaalt het achterstallige salaris over de maand maart uit en houdt de salarisuitkering voor maximaal zes weken in beheer. 

©Nationale Zorggids