Normal_online_internet_muis

In de digitale omgeving van Zorgprisma GGZ Plus van Vektis kunnen ggz-instellingen informatie vinden over hun eigen instelling en dit vergelijken met regionale en landelijke cijfers. Ook kunnen de instellingen andere, soortgelijke instellingen bekijken en zien hoe ze het doen in de regio. Dat meldt Skipr.

Door gebruik te maken van GGZ Plus hebben instellingen meer mogelijkheden om zich bijvoorbeeld voor te bereiden op een gesprek met zorgverzekeraars of collega's. Vektis wil met de website een bijdrage leveren aan de transparantie binnen de geestelijke gezondheidszorg, om het zo betaalbaar en toegankelijk te houden voor alle Nederlanders die zorg nodig hebben.

GGZ Plus bevat gevoelige informatie, daarom is de omgeving alleen toegankelijke voor de betreffende ggz-instelling. De omgeving is een aanvulling op de bestaande GGZ Basis en is ontwikkeld in samenwerking met een gebruikerspanel van diverse instellingen. De beschikbare informatie is afkomstig van onder andere declaratiegegevens van zorgverzekeraars.

©Nationale Zorggids