Logo_huisstijl-pro-persona02

Ggz-instelling Pro Persona gaat de Arnhemse wijken in. Het is de bedoeling dat de medewerkers van de instelling voor geestelijke gezondheidszorg (ggz) steeds vaker patiënten behandelen in de wijken. Directeur Piet van der Zandt wil herkenbaar en bereikbaar zijn in de wijken. Niet alleen voor cliënten, maar ook voor zorgverleners, woningcorporaties, wijkteams en politie. Dat meldt de Gelderlander. 

Van der Zandt hoopt dat de medewerkers van Pro Persona een plek in de wijk vinden van waaruit zij kunnen werken. “We zoeken samenwerking met partijen die er al zitten. Je kunt daarbij denken aan de wijkteams, maar ook een gezondheidscentrum, een multifunctioneel centrum of wijkgebouw”, zegt Van der Zandt.

Pro Persona werkt sinds 1,5 jaar met 4 ambulante wijkteams ((F)ACT-wijkteams). Deze wijkteams zijn speciaal ingezet voor mensen met grote kwetsbaarheid, hierin zitten psychiaters, psychologen, sociaal-verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Ongeveer 200 patiënten in de regio Arnhem met geestelijke problemen staan in contact met de teams. 

©Nationale Zorggids