Normal_copyright_stockfreeimages_hand_medicijnen_pillen_medicatie

Voedingssupplementen met omega 3-vetzuren zouden een positief effect kunnen hebben op de werking van antidepressiva. Dit concluderen onderzoekers van de universiteit van Melbourne en Harvard na het analyseren van veertig klinische onderzoeken. Eerder werd al aangetoond dat voedingssupplementen met omega 3 goed zijn voor de gezondheid van de hersenen, maar niet eerder werd de combinatie met antidepressiva onderzocht. Dit meldt Nu.nl.

Naast omega 3-vetzuren kunnen ook aminozuren, foliumzuur en vitamine D bijdragen aan de werking van antidepressiva. Volgens onderzoeksleider Jerome Sarris schrijven artsen echter nog niet vaak voedingssupplementen zoals omega 3 voor aan patiënten. Het gebrek aan wetenschappelijk bewijs over de toegevoegde waarde van het supplement zou hier een reden voor kunnen zijn.

Sarris waarschuwt mensen die antidepressiva slikken dan ook om niet direct omega 3-vetzuren aan te schaffen. “Overleg altijd eerst met een medische professional voordat je aan een behandeling begint.”

© Nationale Zorggids