Logo_woonzorg_logo_met_groene_achtergrond_rechthoekig

Woonzorgnet, innovatieve aanbieder van beschermd wonen in de ggz kiest voor grootschalige inzet van eHealth om het herstelproces van haar bewoners beter en efficiënter te laten verlopen. E-herstel, noemt de organisatie dat. Woonzorgnet gebruikt hiervoor het eHealth platform en digitale interventies van Minddistrict. Het doel van de inzet van E-herstel is meervoudig; vergroten van de eigen regie van bewoners, het beter toerusten van begeleiders en een meer kosten efficiënte inzet van middelen. Eerder is al met succes een pilot uitgevoerd en vanaf 1 juni is gestart met een grootschalige uitrol van het programma. Woonzorgnet is daarmee ook op het gebied van eHealth koploper binnen het beschermd wonen. 

Moderne technologie zoals apps, sociale media en internet wordt in de langdurige ggz nauwelijks gebruikt. Woonzorgnet brengt daar met E-herstel verandering in. De implementatie en het gebruik heeft als doel de eigen regie van bewoners te versterken, begeleiders beter toe te rusten en de dienstverlening te verbeteren. Dit past naadloos in het  eHealth beleid van het ministerie van Volksgezondheid.

Woonzorgnet is een middelgrote private zorgaanbieder die in kleinschalige woonvoorzieningen mensen met een ggz-indicatie ondersteunt bij wonen, sociale relaties, werken en zinvolle dagbesteding. Bewoners staan centraal en krijgen de aandacht en ondersteuning die zij nodig hebben. Begeleiders creëren samen met de bewoner een zo prettig mogelijke en uitnodigende leef- /woonsituatie; een thuis waar mensen zichzelf kunnen zijn.

Woonzorgnet heeft als doelstelling dat bewoners zichzelf kunnen zijn en weer kunnen meedoen. Meedoen als burger in verschillende maatschappelijke rollen, bijvoorbeeld als ouder, vriend, werknemer of vrijwilliger. E-herstel kan hier een wezenlijke bijdrage aan leveren. Het gebruik  van digitale mogelijkheden is beschikbaar voor alle burgers van Nederland, dus ook voor mensen binnen beschermd wonen.

Minddistrict gelooft in een gezonde samenleving door de slimme inzet van technologie. Het gebruik van eHealth draagt bij aan een duurzame gedragsverandering van mensen. Minddistrict ontwikkelt daarom een eHealth platform voor de zorg, inclusief digitale interventies, ter ondersteuning van behandeling en begeleiding.

(Dit is een advertorial)