Normal_proud_people-logo

HVO-Querido vaart dit jaar weer mee met de Canal Parade tijdens de Europride op 6 augustus 2016. De belangstelling vanuit de organisatie is dusdanig groot dat we dit jaar met maar liefst 120 mensen het water op gaan. Op onze boot staat een brede vertegenwoordiging van de groepen mensen waarvoor HVO-Querido zich inzet: vluchtelingen, dakloze mensen, volwassenen en jongeren met psychiatrische en psychosociale kwetsbaarheid en sekswerkers. Join our Freedom is daarom niet alleen maar een thema, maar iets dat HVO-Querido zichtbaar uitdraagt.

De HVO-Querido deelnemers aan de Canal Parade wilden na het succes van vorig jaar meer dan alleen maar meevaren. De organisatie wil meer aandacht voor LHBT+ en diversiteit in het werk. Dit was een reden om Proud People, het LHBT+ en diversiteitsnetwerk van HVO-Querido, te starten. Doel en streven is om bij te dragen aan een cultuur/sfeer die iedereen uitnodigt om zichzelf te kunnen zijn, ongeacht geaardheid, seksuele identiteit, etniciteit of religieuze achtergrond. En dat binnen een professionele organisatie die iedereen – cliënten en medewerkers – de ruimte biedt om zichzelf te zijn. Onderling respect en waardering zijn hierbij de sleutelwoorden. HVO-Querido is met dit netwerk uniek binnen de ggz.

Het netwerk richt zich onder andere  op persoonlijke begeleiding, maar ook op meer aandacht voor problemen die samenhangen met de seksuele, etnische of religieuze achtergrond van mensen. Dat geldt voor onze reguliere doelgroepen, maar ook voor vluchtelingen.

HVO-Querido Proud People organiseert in samenwerking met Alle Kleuren Oost, Consultteam Amsterdam en het COC een brainstorm op 3 augustus 2016. Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle individuen en sociale en maatschappelijke organisaties in Amsterdam die zich bezig houden met zorg voor de LHBT+ - doelgroep. Wat is er al, wat is er nog niet? Wat heeft iemand te bieden, wat heeft iemand nodig? Waar werkt iemand naartoe, wat mist Amsterdam nog? De brainstorm vindt plaats van 15.30 tot 16.30 in het Amsterdam Museum [adres] en is toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

HVO Querido is aanbieder van maatschappelijke ondersteuning en zorg in Amsterdam, Haarlem, Diemen en Amstelveen. HVO-Querido is een organisatie die zo'n drieduizend kwetsbare Amsterdammers huisvesting en/ of begeleiding biedt, en is werkgever voor zo'n duizend mensen. Lees meer over HVO-Querido Proud People op http://hvoquerido.nl/proud-people-3/.

(Advertorial)