Normal_lowlands_2

Het Hersencentrum van UMC Utrecht gaat het effect van slaaptekort op hallucinaties onderzoeken. Van 19 tot en met 21 augustus zijn onderzoekers van het Hersencentrum aanwezig op Lowlands in het Lowlands Science Dorp. Festivalbezoekers kunnen hier hun reactiesnelheid, hun hersengolven en de neiging tot hallucineren laten meten. Het doel van het onderzoek is om nieuwe behandelingen te ontwikkelen. Dat melden UMC Utrecht en Skipr.

Het onderzoek vindt plaats op Lowlands omdat mensen drie dagen lang, dag en nacht doorgaan. Mensen slapen er doorgaans weinig, wat Lowlands een ideale onderzoekslocatie maakt. Het Hersencentrum van het UMC is op zoek naar nieuwe behandelingen, omdat de bestaande behandelingen voor mensen die hallucinaties niet snel kunnen corrigeren niet goed aansluiten of bijwerkingen veroorzaken. “We zijn daarom naarstig op zoek naar betere behandelingen”, zegt onderzoeker Iris Sommer tegen Skipr.

In 2015 werd de eerste editie van Lowlands Science georganiseerd. Voor de editie van dit jaar zijn wetenschappers in februari opgeroepen om voorstellen te doen. In totaal zijn er negen onderzoeken die deelnemen aan Lowlands Science, ‘Tussen droom en werkelijkheid’ is daar één van.

Door: Redactie Nationale Zorggids