Normal_hulplijn_telefoon

Vanavond komen in een uitzending van Hollandse Zaken op NPO2 vijf mensen aan het woord over zelfdoding, waaronder mensen die een zelfmoordpoging hebben gedaan, nabestaanden en hulpverleners van 113Online. Er wordt gepraat over zelfdoding en het taboe daarop. 113Online start komende herfst met een campagne om het taboe te doorbreken. Dat meldt MaxVandaag.

Gemiddeld plegen in Nederland vijf mensen per dag suïcide. Het aantal zelfdodingen in Nederland is sinds 2007 gestegen. In 2015 hebben 1.871 mensen een einde aan hun leven gemaakt. Het hoogste aantal ooit, meldde CBS onlangs. Deskundigen stellen dat nuchtere betrokkenheid mensen helpt om van hun zelfmoordgedachten aan te komen, het taboe moet doorbroken worden. De nieuwste aflevering hierover van Hollandse Zaken is vanavond om 21.10 uur te zien op NPO2.

113Online biedt zorg op het gebied van zelfmoordpreventie. Online en telefonisch kunnen mensen contact opnemen met de organisatie. 113Online wil zelfmoord bespreekbaar maken, drempels naar passende hulpverlening verlagen en toegankelijk zijn voor mensen die hulp nodig hebben.

Door: Redactie Nationale Zorggids