Normal_uitgaan9

Veel vrouwen vertonen kenmerken van Fear Of Going Out (FOGO), zo blijkt uit onderzoek van tijdschrift Women’s Health. Deze deed onderzoek onder 3.140 vrouwen, waarvan één op de vijf zich herkent in FOGO. Dit houdt in dat ze sociale evenementen vermijden uit angst om de grip op hun gezonde levensstijl kwijt te raken. Dat meldt RTL Nieuws.

Mensen slaan steeds vaker door met gezonde voeding, ziet eetstoorniscoach Charlie Paludanus. Gezond eten is goed, maar daarin moet iemand wel een balans vinden, vindt ze. “Zodra je merkt dat je sociale leven beïnvloed wordt door gezond te willen eten, je stiekem verdrag vertoont en niet meer vrij leeft, moet je opletten. Dan maak je geen ontspannen keuzes meer”, aldus Paludanus.

FOGO is veelal te wijten aan social media waarop fitnessgoeroe’s en ‘gezondheidsfreaks’ en masse foto’s plaatsen. Door al die foto’s van strakke, dunne mensen kan iemand nog onzekerder worden. Maar iemand die last heeft van FOGO, heeft niet gelijk een eetstoornis, maar de kans daarop is wel groter, zegt Scarlet Hemkes van eetstoorniswebsite Proud2BMe. Zij adviseert vrouwen die last hebben van een fear of going out om daarover te praten met vrienden. En bijvoorbeeld het gevoel te testen door een maand minder te sporten. 

Door: Redactie Nationale Zorggids