Normal_computer-mouse_muis

Op Zorgprisma GGZ Plus van Vektis kunnen ggz-instellingen hun zorgzwaartemix bekijken. Instellingen kunnen hier vaststellen of ze patiënten met een lichte, middelmatige of zware zorgvraag behandelen en hoe dat zich verhoudt tot het landelijk beeld. Op de zorgprisma is ook te zien hoe de verdeling over de verschillende zorgverzekeraars is. Dat meldt Vektis. 

In de beveiligde omgeving van Zorgprisma GGZ Plus hebben instellingen meer mogelijkheden om zich bijvoorbeeld voor te bereiden op een gesprek met zorgverzekeraars of collega’s. De gegevens zijn te vergelijken met regionale en landelijke cijfers. Ggz-instellingen kunnen hun eigen instellingen vergelijken met andere, soortgelijke instellingen en hoe ze het doen in de regio. Zodoende krijgen ze inzicht in hun positie in de regio. GGZ Plus is tegen een vergoeding aan te vragen via de website van Vektis.

Met de zorgzwaarte-indicator kan de verwachte zorgvraag van een patiënt worden vastgelegd. Zo hebben instellingen informatie voorhanden voorafgaand aan een behandeling. Zorgverzekeraars ontvangen deze informatie niet op patiëntniveau, maar krijgen een algemene samenvatting van dezelfde informatie.

Door: Redactie Nationale Zorggids