Normal_tralies__ggz__tbs__gevangen__crimineel24

Staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie (V en J) wil een onderzoek instellen naar de onveilige omstandigheden in De Woenselse Poort in Eindhoven. Hij heeft de inspectie Veiligheid en Justitie gevraagd om dit onderzoek uit te voeren. Deze week publiceerde Omroep Brabant diverse verhalen over incidenten in de tbs-kliniek. Dat meldt Omroep Brabant.

Voormalig medewerkers en ex-cliënten deden deze week hun verhaal bij Omroep Brabant. Er zou drugs binnengesmokkeld en gebruikt worden, het toezicht zou onvoldoende zijn en één van de personeelsleden had een relatie met een cliënt. Ook zijn beveiligers en bewakers niet genoeg beschermd tijdens hun werk. Een van de medewerkers liet weten meerdere malen geslagen te zijn. Tbs’ers zouden de baas zijn op de afdeling en zich onaantastbaar voelen. Ook pleegden meerdere cliënten zelfmoord.

“De veiligheid van de samenleving staat voorop. De instelling is verantwoordelijk om het gezag te handhaven. We willen snel opheldering over wat de feiten zijn”, zegt een woordvoerder van het ministerie van V en J.

Door: Redactie Nationale Zorggids