Normal_werk__arbeidsmarkt__zzp_er__vacatures__werken__vrouw__laptop

De ambitieuze twintigers en dertigers van nu zijn vaak niet gelukkig, ondanks alles dat ze in hun leven hebben bereikt, zegt Marieke van Meijeren. De reden hiervoor is dat er vroeg in het leven veel van iemand wordt verwacht, maar later in het leven kan blijken dat bijvoorbeeld een beroep deze persoon niet gelukkig maakt. Daarom heeft Van Meijeren de Bewustzijn School opgericht. De school biedt ruim 33 lessen gebaseerd op ‘mind, body en spirit’. Dat meldt RTL Nieuws.

Mensen die bij de Bewustzijn School terechtkomen zijn vaak mensen bij wie het leven er van buitenaf perfect uitziet, maar van binnen zijn ze niet gelukkig. Daardoor kampen ze met stress, slapeloosheid en vermoeidheid. Twintigers en dertigers proberen te voldoen aan het perfecte plaatje dat misschien helemaal niet bij hun past, maar worden hier moe van.

“Uiteindelijk verlies je het contact met jezelf. Daarom is het belangrijk om voor jezelf inzichtelijk te maken wat je zélf wil. Hoe langer je naar een probleem kijkt, hoe groter het wordt”, zegt Van Meijeren. Daarom adviseert ze iedereen die kampt met dergelijke problemen om drie weken lang iedere ochtend op te schrijven hoe hij of zij zich voelt. Vervolgens is aan de hand van de aantekeningen vast te stellen hoe gelukkig iemand is en op welke momenten iemand zich het best voelt. Zo wordt het gemakkelijker om nieuwe doelen te stellen, aldus de bewustzijn-coach. Ze benadrukt dat niet al het geluk uit werk te halen is. Het is belangrijk om naast werk ook buiten te zijn, sociale activiteiten te doen, boeken te lezen of bijvoorbeeld te mediteren. Het gaat om in balans zijn en een leven te leven dat goed past.

Door: Redactie Nationale Zorggids