Logo_image-2016-09-12

Faalangst, jeugdtrauma’s en lichamelijke stressklachten. Het komt steeds vaker voor. Een behandeling bij de psycholoog duurt vaak lang en kan flink oplopen in de kosten. Maar Ingrid Stroop komt nu met een oplossing: De MatriXmethode. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn!

Ingrid Stoop, afgestudeerd in onder andere Neurolinguïstisch Programmeren, Orthomoleculaire geneeskunde en auteur van negen boeken over zelfontwikkeling komt met de MatriXmethode. Een hele mond vol met ingewikkelde studies, maar zo ingewikkeld hoeft het allemaal niet te zijn. 

In de 25 jaar dat Ingrid actief is in het coachen van mensen heeft ze het één en ander ondervonden. Psychologen praten en praten maar over de problemen van een persoon, maar dat lost niets op, zegt ze. Het bepraten van het probleem is slechts het herhalen van een gebeurtenis. De MatriXmethode gaat echter terug naar het begin van het probleem.

"Het draait allemaal om de controle over je eigen brein", aldus Stoop. Als eerste stelt ze een aantal vragen. “Stel je eens voor dat geld geen rol speelt. Wat zou je het liefste willen doen? Maak daar een goed plaatje bij voor jezelf. Hoe voel je je daarbij? Dat moet een fantastisch gevoel zijn. Dan kun je er nog een mooi geluid en een krachtige gedachte bij zetten. Dit plaatje moet je altijd bij je houden. Zien, horen, voelen en denken. Dat is het principe.”

Vanuit hier zijn angsten, emoties en stressklachten te verwerken. Het werkt eigenlijk als een soort van schijfdefragmentatie. Ze haalt iemand terug naar de pijnlijke herinneringen, ontleedt deze op een simpele manier en vervangt ze voor een beter gevoel, het mooie plaatje dat iemand aan het begin heeft samengesteld. En het werkt! Het is eigenlijk heel simpel, het enige wat iemand hoeft te doen is even de tijd te nemen om de ‘schijf te defragmenteren’. Misschien wel het allermooiste: Met deze methode hoeven persoonlijke ervaringen niet gedeeld te worden. “Hoe minder ik weet van de persoon, hoe beter ik te werk kan gaan", vertelt Stoop.

De MatriXmethode werkt niet alleen om persoonlijke herinneringen beter op te ruimen, het kan ook helpen het geheugen beter te gebruiken. Als dingen zijn opgeruimd in de hersenen, dan is de toegang ernaar toe ook weer makkelijker dat nodig is, stelt Stoop. Klinkt heel logisch natuurlijk. Een beter geheugen draagt dan ook weer bij aan een hoger IQ en een hoger EQ!

Momenteel is Stoop bezig met de ontwikkeling van een leerplein. Daar zijn trainingen tegen lage tarievente koop, voor jong en oud: http://matrixmethodeinstituut.nl.

(Dit is een advertorial)