Normal_ouderenzorg453

Wie een gelukkige partner heeft, heeft zelf vaak een betere gezondheid. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Michigan, die bijna 2.000 deelnemers van 50 jaar en ouder ondervroeg naar hun eigen gezondheid en dat van hun partner. De resultaten over de sociale link tussen geluk en gezondheid zijn gepubliceerd in Health Psychology. Dit meldt Nu.nl

In totaal deden 1.981 deelnemers mee aan het onderzoek, variërend in leeftijd van 50 tot 94 jaar oud. Zij gaven periodiek door middel van een enquête aan hoe zij hun eigen geluk en gezondheid beoordelen, evenals dat van hun partner. Hieruit kwam naar voren dat mensen met een gelukkige partner zelf vaak een betere gezondheid hebben dan de deelnemers met een ongelukkige partner.

Volgens onderzoeker William Chopik kan een gelukkige partner een goede uitwerking hebben om iemands gezondheid. Zo zijn ze vaak actiever, zijn zij zorgzamer en ze denken aan zaken zoals voldoende nachtrust voor zowel de deelnemer als de partner. Ook hebben zij meer aandacht voor gezonde voeding en beweging.

Door: Redactie Nationale Zorggids