Normal_gokken_pokeren_gokverslaving

Het Trimbos-instituut lanceerde gisteren samen met het netwerk van verslavingszorginstellingen de website www.gokkeninfo.nl. Gokkers, hun familie en vrienden en zorgprofessionals kunnen op de website informatie vinden over de risico’s van gokken en tips om deze risico’s te verkleinen. Ook kunnen verslaafden of hun naasten op de website terecht voor de adressen van verslavingszorginstellingen. Dat meldt Trimbos. 

Het Trimbos-instituut speelt met de lancering van de nieuwe website in op de verwachte wetswijziging voor kansspelen. De Eerste Kamer beslist binnenkort of online kansspelen legaal aangeboden mogen worden in Nederland. Indien de Eerste Kamer dit toestaat, mogen kansspelaanbieders niet alleen een vergunning aanvragen voor online kansspelen, ook mogen zij hiervoor reclame maken.

Met www.gokkeninfo.nl hopen Trimbos en de verslavingszorginstellingen het aantal kansspelverslaafden laag te houden, ook na de eventuele wetswijziging. Alle informatie op de website is geplaatst in samenspraak met gokkers, naasten, verslavingszorg, kansspelaanbieders en het Centrum voor Verantwoord Spelen. Teksten op de website zijn vrij over te nemen door alle partijen die een bijdrage kunnen leveren in het voorkomen van een verslaving. 

Door: Redactie Nationale Zorggids