Logo_parkinsonnet_logo_vierkant

ParkinsonNet lanceerde op 7 oktober een kookboek dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met de ziekte van Parkinson. Het kookboek biedt lekkere recepten die patiënten verlichting kunnen bieden bij klachten die gepaard gaan met de ziekte van Parkinson. Zo kan het helpen om minder eiwitten te eten of deze over de dag te verdelen. Dit meldt Radboudumc.

In Nederland hebben zo’n 50.000 mensen de ziekte van Parkinson. De ziekte kan gepaard gaan met obstipatie, smaakverlies, kauw- en slikproblemen en gewichtsverlies. We weten dat de hoeveelheid eiwitten in je voeding invloed kan hebben op de werking van de medicatie. De juiste voeding kan dus bijdragen aan de kwaliteit van leven.

“We merkten in de praktijk dat mensen met Parkinson veel vragen hebben over een goede voeding en het bereiden daarvan”, zegt Heleen Dicke, expert diëtiek van ParkinsonNet. “Een goede voeding kan klachten die gepaard gaan met parkinson verlichten. Daarvoor was eerder al een landelijke richtlijn voor Diëtiek bij de ziekte van Parkinson opgesteld.” Samen met chef-kok Gerrit Jan Bos vertaalde Heleen Dicke de theorie uit de richtlijn voor Diëtetiek naar de praktijk in de keuken, inclusief tips voor de bereiding van de gerechten. Het resultaat is een aantrekkelijk boek met heerlijke recepten en praktische adviezen. ‘Lekker eten met parkinson’, is een interessant kookboek voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Het boek ‘Lekker eten met parkinson’ is koop voor €19,95. Het is een initiatief van ParkinsonNet, Heleen Dicke (ParkinsonNet), Gerrit Jan Bos (chefkok), Joan van Haaften (Parkinson Vereniging) en Poiesz Uitgevers.

Door: Redactie Nationale Zorggids