Normal_geld_rekenmachine

Wegens bezuinigingen is verslavingsinstelling Novadic-Kentron  genoodzaakt 65 medewerkers te ontslaan. De instelling wil gedwongen ontslagen vermijden en gaat daarom uit van natuurlijke verloop en vrijwillig vertrek. Tijdelijke contracten worden hier en daar niet verlengd. Om bezuinigingsredenen gaat de instelling ook panden verkopen. Dat meldt Omroep Brabant.

Novadic-Kentron bevindt zich momenteel in financieel zwaar weer. Dit komt onder andere door hoge vastgoedprijzen, beleidswijzigingen, wet- en regelgeving en terugbetalingen aan zorgverzekeraars. Door onder andere de wijzigingen in de wet komen er minder cliënten binnen en is er het één en ander veranderd in het zorgaanbod van de instelling.

De zorg aan verslaafde cliënten gaat voortaan meer thuis plaatsvinden in plaats van in de kliniek. “We proberen veel meer in de wijk, bij de huisarts te gaan behandelen”, aldus Walter Tibosch, bestuurder van de instelling. Detoxen en ontgiften bijvoorbeeld vond plaats in de klinieken, maar dat zal nu vanuit huis gebeuren.

Door: Redactie Nationale Zorggids