Normal_euro_geld_betalen__4_

Ggz-instelling Arkin heeft ruzie met zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Arkin zegt 8 miljoen euro extra nodig te hebben, bovenop het vooraf afgesproken budget. Als Zilveren Kruis niet met het geld over de brug komt, worden zwaar psychiatrische patiënten op straat gezet, zo dreigt de ggz-instelling. Dat meldt de Telegraaf.

Arkin vindt dat Zilveren Kruis geen passende vergoedingen verstrekt voor patiënten met ernstige psychische problemen. Daardoor is het boven het afgesproken budgetplafond uitgekomen. Volgens de zorgverzekeraar voorziet de ggz-instelling het probleem niet van voldoende argumenten, en weigert daarom zomaar extra geld te geven. Arkin overweegt juridische stappen tegen de zorgverzekeraar.

Een woordvoerder van Zilveren Kruis laat weten open te staan voor een gesprek met de ggz-instelling. Daarvoor heeft het ook verzoek ingediend, maar daarop is nog geen reactie gekomen. Zilveren Kruis wil dat Arkin de toegezegde behandelingen aan zwaar psychiatrische patiënten niet zomaar afbreekt.

“Ik vrees dat we onze cliënten binnenkort zorg moeten ontzeggen. Zij moeten dan terug naar huis of naar de huisarts”, reageert Arkin-bestuurder Dick Veluwenkamp. Ondanks dat het gevecht nog in volle gang is, is het contract voor 2017 al getekend. Patiënten die komend jaar een behandeling starten lopen dan ook geen risico op weigering van zorg.

Door: Redactie Nationale Zorggids