Foto: GGZ Friesland

Een EHBO-cursus is bekend binnen de samenleving, maar eerste hulp bij psychische problematiek is een onontgonnen gebied. Zeker voor mensen die niet direct als zorgprofessional aan het werk zijn. GGZ Friesland introduceert eerste hulp bij psychische problemen: Mental Health First Aid. Dat meldt GGZ Friesland.

De training is voor iedereen die wil weten hoe ze hulp kunnen bieden bij psychische nood. Kennis wordt vergroot en vaardigheden worden ontwikkeld. Zo weet iemand na de training wat hij of zij moet doen als ze iemand op straat tegenkomen die in acute psychische nood verkeert.

Mental Health First Aid wordt aangeleerd gedurende een training van twaalf uur, verdeeld over vier dagdelen op 14 maart, 21 maart, 28 maart en 2 april. De ochtend en de middag behoren tot de mogelijkheden. Kosten voor de training zijn eenmalig 275 euro. Aanmelden is mogelijk via www.mhfa.nl.

Eerder deed GGZ Friesland al een webinar over eerste hulp bij psychische problemen. Tijdens het college sprak psychiater en geneesheer-directeur Roelof Kleppe van GGz  Eindhoven over de training MFHA. Hij haalde deze training vanuit Australië naar Nederland. Het online college is binnenkort terug te kijken via www.ggzcollege.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids