Logo_logo_ggz_centraal

Op 1 augustus 2017 zal bestuursvoorzitter van GGz Centraal, Thea Heeren, afscheid nemen van de organisatie. Heeren is 12 jaar in dienst geweest, maar wil nu meer tijd besteden aan haar gezin dat deels in Australië woont. De raad van toezicht van GGz Centraal is inmiddels op zoek naar een opvolger. Dit meldt Skipr. 

Als bestuursvoorzitter heeft Thea Heeren zich hard gemaakt voor opleiding, innovatie en  wetenschappelijk onderzoek binnen de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Zij pleitte daarnaast voor ‘practise-based evidence’, waarbij ervaringen uit de praktijk gebruikt worden als leidraad voor wetenschappelijk onderzoek en innovatie.

Naast haar bestuurlijke functies heeft Thea Heeren als psychiater veel voor de ouderenzorg betekend. Zij heeft nieuwe vormen van zorg ontwikkeld voor die doelgroep met wie ze veel affiniteit had. Zij is bovendien tot 2007 bijzonder hoogleraar Ouderenpsychiatrie bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht geweest. Ook heeft zij toezichthoudende functies bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen vervuld.

Door: Redactie Nationale Zorggids