Normal_vitamines__supplementen_2

Een hoge dosering vitamine B kan patiënten met schizofrenie helpen. Onderzoekers van de University of Manchester denken dat een toevoeging van de vitamines B6, B8 en B12 aan de medicatie tegen schizofrenie, de symptomen ervan vermindert. Dat meldt NU.nl.

Een lagere dosis vitamines leek geen effect te hebben bij de ruim achthonderd onderzochtte patiënten met schizofrenie. Vooral patiënten die de diagnose schizofrenie nog maar net hebben gehad, zouden baat hebben bij de diverse varianten vitamine B. Ook analyseerden de onderzoekers achttien eerder uitgevoerde onderzoeken naar schizofrenie en het effect van vitaminen en mineralen daarop.

“Nieuwe behandelingen voor deze psychiatrische ziekte zijn hard nodig. Schizofrenie wordt op dit moment vaak behandeld met antipsychotica”, zegt hoofdonderzoeker Joseph Firth. Hij hoopt dat deze nieuwe bevindingen leiden tot een andere aanpak in de behandeling van schizofrenie.

Schizofrenie uit zich vaak voor het eerst bij mensen tussen de zestien en vijfendertig jaar. Het is een ernstige psychiatrische ziekte, die zich openbaart na één of meerdere psychoses. Psychoses leiden niet altijd tot schizofrenie. Een langdurige psychose of een vaker voorkomende psychose brengt vaak de diagnose schizofrenie met zich mee. De ziekte komt bij ongeveer 1 procent van de Nederlanders voor. De symptomen en klachten variëren per persoon. 

Door: Redactie Nationale Zorggids