Normal_normal_eenzaam_depressie_ggz_pychiatrie

In een nieuw televisieprogramma ‘Sophie in de Mentale Kreukels’ gaat presentatrice Sophie Hilbrands uitzoeken wat de gevolgen zijn van een burn-out. Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland krijgt in zijn leven te maken met een burn-out, en de klachten beginnen op een steeds jongere leeftijd. De BNN-precentatrice wil weten wat zorgt voor burn-outklachten en wat mensen er zelf aan kunnen doen. Hierin wordt zij bijgestaan door specialisten en ervaringsdeskundigen. Hilbrands kreeg enkele jaren geleden zelf te maken met een burn-out en betrekt haar eigen proces in het programma. Dit meldt omroep BNN.

In de eerste aflevering praat Sophie met BN’er Waldemar Torenstra over de periode dat Sophie een burn-out kreeg en Waldemars angst voor een terugval. De presentatrice wordt gevolgd terwijl zij een stressband draagt om te zien op welke momenten in haar leven zij veel stress ervaart: van haar optreden bij the Roast van Gordon, tot het halen van de kinderen van school.

In iedere aflevering probeert Sophie een alternatieve therapie uit; van boomknuffelen tot paardenfluisteren. In alle vijf afleveringen praat Sophie ook met haar collega’s uit het vak. ‘Sophie in de Mentale Kreukels’ vanaf 21 maart iedere dinsdagavond om 20.30 uur bij BNN op NPO 3.

Door: Redactie Nationale Zorggids