Normal_normal_verward

In februari 2017 zijn de eerste projecten gestart met het verbeteren van de opvang, ondersteuning en zorg voor mensen met verward gedrag en hun omgeving. In totaal is door het Actieprogramma lokale initiatieven mensen met Verward Gedrag 3,4 miljoen euro subsidie verstrekt aan veertig projecten in tien provincies. Daarnaast hebben de aanvragers zelf aanvullend 1,6 miljoen euro cofinanciering ingebracht. Dat meldt ZonMw. 

Het doel van het actieprogramma is om gezamenlijk te werken aan een sluitende aanpak voor opvang, ondersteuning en zorg voor mensen met verward gedrag en hun omgeving. De projecten richten zich op het in de praktijk toepassen van één of meerdere bouwstenen voor een sluitende aanpak in hun regio of op het experimenteren met een innovatieve oplossing voor het vervoeren van mensen met verward gedrag.

In de 2e subsidieronde (deadline 7 maart 2017) zijn 28 subsidieaanvragen ingediend. Deze aanvragen liggen nu ter beoordeling bij de beoordelingswerkgroep. Eind april krijgen de aanvragers te horen of ze van start kunnen.

Organisaties die ook aan de slag willen met het verbeteren van de opvang, ondersteuning en zorg voor mensen met verward gedrag kunnen vanaf 20 april reageren op de volgende subsidieoproepen (deadline 6 juni 2017).

Door: Redactie Nationale Zorggids