Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

De man die twee jaar celstraf heeft gekregen voor het mishandelen van zijn pasgeboren baby, heeft in hoger beroep dezelfde celstraf tegen zich horen eisen. Hij schudde zijn baby dusdanig door elkaar dat hij hersenbloedingen, ribfracturen en bloedingen in zijn netvliezen opliep. Hoewel de vader, die autisme en adhd heeft, zegt zich er niets van te kunnen herinneren, acht de rechter de mishandeling bewezen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De veroordeelde 27-jarige man wijt de verwondingen bij zijn destijds pasgeboren baby aan andere factoren, zoals zijn vriendin of kleine ongelukjes. De aanklager gelooft hier echter niets van. De verhalen van de Spijkenisser komen niet overeen met de verwondingen bij de jongen. Bovendien verklaarden vrienden dat hij heeft toegegeven zijn baby te hebben geschud.

Destijds was de man 21 jaar oud en had hij een persoonlijk begeleider die tevens twijfelde aan zijn capaciteiten als vader. De jongen is nu zes jaar oud en gehandicapt. Hij gaat naar het speciaal onderwijs en woont inmiddels bij zijn opa en oma. 

Door: Redactie Nationale Zorggids