Normal_copyright_stockfreeimages_diabetes_arts_

Ook cliënten van zorgorganisatie HVO-Querido in Amsterdam zijn mogelijk besmet met hepatitis b, c of hiv. Op twee locaties gebruikten medewerkers een glucosemeter dat bedoeld was voor eenmalig gebruik meerdere malen. Vorige week maakte GGD Amsterdam eveneens bekend dat tientallen cliënten misschien besmet zijn met hepatitis b, c of hiv. Dit meldt NU.nl.

Het gaat om twee locaties van HVO-Querido waar foutief is gebruikgemaakt van een glucosemeter. Ongeveer twaalf cliënten en medewerkers zijn in aanraking geweest met het apparaat dat eigenlijk bedoeld is voor individueel gebruik. De organisatie heeft zicht op wie de glucosemeter heeft gebruikt en kan daarom de gedupeerden gericht inlichten. Van het incident is inmiddels een melding gemaakt bij de GGD.

HVO-Querido is aanbieder van maatschappelijke ondersteuning en zorg in Amsterdam, Haarlem, Diemen en Amstelveen. HVO-Querido is een organisatie die zo'n drieduizend kwetsbare Amsterdammers huisvesting of begeleiding biedt, en is werkgever voor zo'n duizend mensen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids