Normal_logo_ggze

Sinds een cliënt van ggz-instelling De Grote Beek in Eindhoven een zelfmoordpoging deed door van de eerste verdieping te springen, hangt er een net ter preventie. Het net moet voorkomen dat anderen dit ook proberen. De man die eind januari van de eerste verdieping sprong heeft er een dwarslaesie aan overgehouden. Hij stelt GGzE, waar De Grote Beek onderdeel van is, hiervoor aansprakelijk. Dat meldt het Brabants Dagblad.

De ggz-instelling doet geen uitspraken over de zaak, maar een anonieme medewerker die op de betreffende afdeling werkzaam is, bevestigt het ophangen van het net. De cliënt die de organisatie aansprakelijk stelt voor zijn dwarslaesie snapt niet waarom hij op de eerste verdieping werd geplaatst, terwijl bekend was dat hij met gedachten over zelfmoord rondliep.

Hij noemt de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen onvoldoende. Het net is pas achteraf opgehangen, nadat ‘het kwaad geschied was’, aldus de advocaat van de client. GgzE noemt de uitspraken over de veiligheid op de afdeling onjuist. De instelling gaat echter niet in op de zaak en wil het bericht van de anonieme medewerker ook niet bevestigen.

Dit is overigens niet de enige schadeclaim die GgzE aan zijn broek krijgt. De nabestaanden van twee cliënten die vorig jaar zelfmoord pleegden in de Woenselse Poort stellen de ggz-instelling ook aansprakelijk. 

Door: Redactie Nationale Zorggids