Logo_nva_autismeweek

Adri Ligtvoet en Joke ten Dam hebben de autismevriendelijkheidsprijzen 2017 gewonnen. Deze werden op zondag 2 april, op Wereld Autisme Dag, uitgereikt tijdens de NVA autismeweek. De autismevriendelijkheidsprijzen zijn bedoeld voor personen die zich op een bijzondere manier inzetten voor mensen met autisme. Dit meldt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

Adri is leerkracht bij openbare basisschool het Zwanenbos in Zoetermeer. Zij is voorgedragen door een ouder van een kind met klassiek autisme en een brede ontwikkelingsachterstand. Dankzij haar ervaring met kinderen met autisme weet Adri op betrokken en professionele wijze een veilige leeromgeving voor kinderen met autisme te creëren. Bovendien signaleert zij op tijd wanneer een kind zich beter zal ontwikkelen in een passende leeromgeving. Adri Ligtvoet is een professional die met grote toewijding bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen met autisme. 
 
Joke ten Dam is werkzaam bij MEE Drenthe en is voorgedragen door een collega. Joke staat bekend als een zeer gedreven collega met erg veel kennis over ASS. Zij heeft veel bereikt met en voor mensen met autisme, de familie en de professionals. Speciaal voor begeleiding van mensen met autisme is zij de drijvende kracht achter het opzetten van het Autisme Café in Assen en heeft ze erg veel oog en kennis van vroegtijdige signalering van ASS problematiek. 
 
De Autismevriendelijkheidsprijs is een prijs voor mensen en/of organisaties die zich op bijzondere wijze inzetten voor autisme of iets moois hebben gedaan voor mensen met autisme. Jaarlijks wordt deze prijs uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Dit jaar ontving de jury heel veel aanmeldingen. Een deskundige jury, onder voorzitterschap van Swanet Woldhuis, directeur van de NVA en het AutismeFonds beoordeelde de ontvangen aanmeldingen.

Door: Redactie Nationale Zorggids