Normal_normal_verward

Als het aan Onno Hoes had gelegen was eerst de ambulante zorg op orde gebracht, voordat de beddenafbouw in de ggz van start ging. De voorzitter van het Aangjaagteam verwarde personen vindt dat de huidige zorg in de wijken nog lang niet optimaal wil daarom een sociale wijkagent inzetten die fungeert als tussenpersoon tussen organisaties in de wijken. Dat meldt BNR Nieuwsradio. 

“Hoe meer mensen thuis in hun eigen omgeving kunnen blijven, hoe beter. Maar dan moet je wel de zorg daaromheen op een goede manier geregeld hebben, met een goed telefoonnummer voor advies, opvangsmogelijkheden en een goede vervoerscapaciteit”, zegt Hoes.

Hoes is van mening dat de zorg in de wijken eerst georganiseerd had moeten worden, voordat men met de beddenafbouw van start ging. Omdat dit niet is gebeurd, ontstaat er een groot sociaal probleem. Patiënten in een ggz-instelling die nu naar huis worden gestuurd voor zorg daar, lopen tegen problemen aan. Het aanjaagteam had eigenlijk opgericht moeten worden voor de beddenafbouw, om zo preventief te werk te gaan. Maar nu zijn ze genoodzaakt te roeien met de riemen die ze hebben, aldus Hoes.  

Door: Redactie Nationale Zorggids