Normal_amsterdam_gay_pride_2008

Dit jaar varen 113 Zelfmoordpreventie en Astare met 150 collega’s op de Zelfmoordpreventieboot tijdens de Amsterdam Gay Pride. Met hun boot willen de organisaties laten zien dat praten over zelfmoord kan helpen. Ze willen het taboe op zelfmoord doorbreken. Dat meldt 113 Zelfmoordpreventie.

“Ons festival is al jarenlang een festival met inhoud, maar dit jaar vaart er een aantal boten mee die geen ‘gemakkelijke thema’s’ aansnijden”, reageert Lucien Spee, directeur van stichting Amsterdam Gay Pride.

Het aantal zelfmoordpogingen onder LHBTI jongeren is vier keer zo hoog als het aantal pogingen onder heterojongeren. Ook plegen volwassenen volwassenen die homoseksueel, lesbisch of biseksueel zijn vaker zelfmoord dan heteroseksuele volwassenen.

De campagne ‘Stel de vraag van je leven’ van 113 Zelfmoordpreventie is erop gericht het taboe op zelfmoordgedachten te doorbreken. Een naaste die bijvoorbeeld vraagt naar de zelfmoordgedachten van een familielid, kan het verschil maken, zegt de preventiehulplijn. De campagne wordt ondersteund door Astare.

Door: Redactie Nationale Zorggids