Normal_drugs_weed_joint_1_

Steeds meer Groningers lijken softdrugs te nemen, zo blijkt uit de meest recente cijfers van de GGD. Zo rookt 12 procent van de Groningers tussen de 19 en 34 soms een joint. Dat is een stijging van 6,8 procent ten opzichte van tien jaar geleden. In Amsterdam is tegelijkertijd het gebruik van speed toegenomen. Twee honderd mensen lieten vorig jaar de kwaliteit van amfetamine testen. Dat melden Oog TV en NU.nl.

Hoewel het gebruik van softdrugs in Groningen is toegenomen, neemt het aantal rokers en overmatige alcoholgebruikers af. Het merendeel van de Groningers beoordeelt hun gezondheid als goed. Echter heeft toch de helft van hen een chronische ziekte.

In Amsterdam is het aantal gebruikers van speed, ofwel amfetamine toegenomen. Toch blijft xtc het meest populaire middel in het uitgaansleven, blijkt uit cijfers van Jellinek en het Bonger Instituut. Vaak gaat het hierbij om gepland gebruik. “Ze zijn druk met werk, studie, sport en sociale afspraken. Tussen de bedrijven door ruimen ze een avond in om onder invloed te raken. De volgende dag gaan ze weer door met hun drukke programma”, zegt Ton Nabben van het Bonger Instituut. 

Door: Redactie Nationale Zorggids