Normal_legerdesheils

De hulpverleners bij het Leger des Heils hebben het steeds drukker. Door bezuinigingen in de psychiatrie, jeugdzorg en detentie, staan er steeds meer mensen voor de deur van de organisatie. Vooral jongeren tot 23 jaar hebben steeds meer de hulp nodig van het Leger des Heils. In totaal steeg het aantal mensen daar vorig jaar met 8 procent, maar de grootste stijging lag bij de jongeren met 25 procent. Dat meldt NOS.

Directeur Cornel Vader maakt zich zorgen om het toenemende aantal hulpverleningsvragen. “Het is een enorme hoeveelheid mensen die het echt niet meer ziet zitten in de samenleving”, aldus Vader. De afgelopen jaren heeft het Leger des Heils het aantal bedden aanzienlijk uitgebreid, maar de opvanglocaties blijven vol zitten.

Om hier verandering in te brengen, zijn er meer goedkope huizen nodig en hebben de meest kwetsbare mensen in de samenleving betere ondersteuning nodig. Ook dienen er voldoende plekken te zijn voor beschermd wonen en zou iedereen die dat nodig heeft toegang moeten hebben tot schuldhulpverlening.

Door: Redactie Nationale Zorggids