Logo_heldcare

CRDL (Cradle) is een van de drie winnaars van het HeldCare-programma dat sociale innovaties voor ouderenzorg stimuleert. De jury roemde het interactieve zorginstrument als een bijzonder en investeerbaar product voor persoonlijk contact met moeilijke doelgroepen. Hiermee bevestigden zij dat belevingsgerichte zorg het geluid van de toekomst is. Dat meldt Porter Novelli namens CRDL. 

Door bezuinigingen is de kwaliteit van de ouderenzorg de afgelopen jaren onder druk komen te staan. Mentale zorg en persoonlijk contact staan in de schaduw van de geprezen evidence based practice. Uit onderzoek van Het Ouderenfonds blijkt dat 10.000 ouderen woonachtig in zorgcentra zelfs nooit bezoek ontvangen, terwijl belevingsgerichte zorg van uitzonderlijk waardevol belang is.

Dat onderstreepte de Raad van Volksgezondheid en Samenleving afgelopen week ook met het advies waarin zij stelden dat vooral de persoonlijke relatie tussen cliënt en zorgverlener de kwaliteit van zorg definieert in plaats van veelal gehanteerde onderzoeksmethoden en indicatoren.

HeldCare, het initiatief van de Achmea Foundation en Social Enterprise NL, nodigde donderdagavond sociaal ondernemers uit hun innovaties voor belevingsgerichte zorg te presenteren aan de hand van hun groeiplan. CRDL, het zorginstrument dat contact mogelijk maakt voor mensen met dementie, viel net als Het Danspaleis en Amsterdams Vervoer Collectief in de prijzen. Met het winnen van HeldCare ontvangen de winnaars een maatwerktraject gericht op het vergroten en versnellen van hun impact.

Door: Redactie Nationale Zorggids