Normal_euro_geld_betalen__7_

Ondanks de plannen voor een nieuw pgb-systeem in 2018, blijft de verwerking en uitbetaling van het persoonsgebonden budget (pgb) ook dan bij de Sociale Verzekeringsbank. Het was de bedoeling dat er begin 2018 een compleet nieuw systeem zou komen, echter heeft deze vertraging opgelopen. Dit betekent dat begin volgend jaar nog niets verandert, laat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) weten. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Niet alleen zou er een nieuw portaal komen waar budgethouders en zorgverleners toegang tot hebben, maar ook zouden gemeenten betrokken worden bij de uitbetaling van het pgb-geld. “Op dit moment wordt door alle partijen hard meegewerkt aan de bouw van het nieuwe pgb-systeem. Er wordt onderzocht hoe een goede en beheerste invoering in 2018 stapsgewijs kan plaatsvinden. Voor gemeenten is besloten dat er begin 2018 vooralsnog niets verandert”, aldus VNG.

Wie langdurig of chronisch ziek is of een beperking heeft kan met het pgb-geld dat hij krijgt passende zorg ontvangen. Demissionair staatssecretaris Van Rijn  van Volksgezondheid benadrukt dat de vertraging niet voor problemen zal zorgen. Volgens hem verlopen de uitbetalingen nu zonder problemen. Het bestaande systeem houdt de dienstverlening in stand, zegt Van Rijn. Na de zomer volgt een rapport over de voortgang. 

Door: Redactie Nationale Zorggids