Normal_weegschaal__gewicht__wegen__obesitas__overgewicht

Steeds meer mannen met een eetstoornis melden zich bij een kliniek. Het gaat om mannen met anorexia of boulimia en om mannen die bijvoorbeeld kampen met eetproblemen door een maagverkleining. Waar de toename van het aantal mannen vandaan komt is onduidelijk. Dat blijkt uit een rondgang van BNR, zo meldt de zender. 

Bijna alle klinieken zien een stijging van het aantal mannen. Bij sommige klinieken neemt het aantal aanmeldingen zelfs met tientallen procenten toe. “We zien inderdaad een stijging. Daar waar eerst één op de honderd aanmeldingen man was, zien wij nu dat zeven a acht op de honderd van de aanmeldingen mannen zijn”, zegt Inge de Graaf van het UMC Maastricht.

Waarom het aantal behandeling onder mannen toeneemt weet De Graaf niet. Ze wijt het aan een combinatie van factoren, maar ook aan de voorlichting die jongeren krijgen om obesitas tegen te gaan. Deze voorlichtingscampagnes geven niet het gewenste effect, meent ze. Jongeren kunnen gevoelig zijn voor dit soort berichten, waardoor jongens met een gezond gewicht hard gaan sporten en dus een ondergewicht bereiken. 

Door: Redactie Nationale Zorggids