Normal_ggz34324

Vreemdelingen die nu onderdak krijgen op Schiphol of in Rotterdam, krijgen er binnenkort een nieuw onderkomen bij. Het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht in Balkbrug (Gelderland) gaat een aantal kamers bouwen om de vreemdelingen op te vangen. Door hun psychische problematiek kunnen zij niet altijd opgevangen worden in de reguliere vreemdelingenbewaring. Dit meldt Skipr. 

Het gaat om mensen die vaak niet willen meewerken aan terugkeer naar het land van herkomst. Zij hebben geen delicten gepleegd, maar vragen wel extra zorg. Bij Veldzicht krijgen zij zoveel mogelijk bewegingsvrijheid maar wordt wel gelet op orde en veiligheid. “Het is een zware doelgroep”, zegt René Hut, communicatieadviseur van het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht.

Op het terrein wordt met geprefabriceerde onderdelen een nieuw gebouw gerealiseerd die plaats moet bieden aan maximaal zes vreemdelingen. Naast een leefruimte met keuken, spreek- en werkkamers komt er ook een comfortroom in het gebouw. Deze prikkelarme ruimte kunnen de patiënten gebruiken om tot rust te komen. Veldzicht in Balkbrug krijgt bovendien beschikking over extra beveiligde kamers (EBK’s) die ook voor andere doelgroepen te gebruiken zijn.

Door: Redactie Nationale Zorggids