Normal_rss_entry-102608

Een 21-jarige man uit Ede is woensdag veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor het doden van een negentienjarige vrouw uit dezelfde plaats. De man moet ook een schadevergoeding tot 25.000 euro aan haar zus en ouders betalen, bepaalde de rechtbank in Arnhem.

De man wurgde en mishandelde de vrouw november vorig jaar zo ernstig, dat ze eraan overleed. De twee hadden elkaar op school leren kennen en onderhielden contact via social media. De man wilde seks met haar en bood daar geld voor. Toen de vrouw na een afspraak om geld vroeg - en dat volgens de man met een stemverheffing deed - draaide hij door en gebruikte hij zo veel geweld, dat de vrouw overleed.

De man lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis. Zijn stoornissen hebben volgens de rechtbank in belangrijke mate bijgedragen aan zijn daad. Omdat hij verminderd toerekeningsvatbaar is, wil dat zeggen dat de dood van het slachtoffer hem niet volledig kan worden aangerekend. Daarom is naast de celstraf tbs met dwangverpleging opgelegd.

Door: ANP