Normal_whatsapp_texting

Na een pilot van een paar maanden neemt Korrelatie ook hulpverlening via WhatsApp officieel in gebruik. Sinds januari 2017 hebben meer dan zevenhonderd mensen gebruik gemaakt van dit medium om te praten met hulpverleners over uiteenlopende onderwerpen, zoals relatieproblemen, opvoedproblemen, angst, paniek en antidepressiva. Korrelatie is de eerste hulpdienst die gebruik maakt van WhatsApp. Dat meldt Korrelatie.

De pilot van Korrelatie begon rond een uitzending van Goede Tijden, Slechte Tijden in januari over zelfbeschadiging. RTL wees kijkers via haar sociale media op het feit dat zij konden appen met hulpverleners van Korrelatie. Korrelatie heeft de hulpverlening via WhatsApp tot nu toe nog niet heel actief onder de aandacht gebracht, dus de hulpdienst verwacht dat het aantal hulpvragen nu gaat toenemen.

Uit de pilot blijkt dat de meeste hulpvragers die van WhatsApp gebruikmaken een leeftijd van 21-30 jaar hebben, gevolgd door 11-20 jarige en 31-40 jarigen. Van de telefonische hulpverlening door Korrelatie maken nog steeds de meeste mensen gebruik, vooral de groep 31-60 jarigen. Daarnaast kunnen mensen chatten en mailen met Korrelatie. 

Doordat Korrelatie op werkdagen van 9 tot 18 uur via WhatsApp bereikbaar is en het dé manier is waarop jongeren met elkaar communiceren, vindt de hulpdienst WhatsApp een prima medium om met name die jongere doelgroep te bereiken.

Door: Redactie Nationale Zorggids