Normal_justitie__rechtbank

Een 45-jarige man met een psychotische stoornis moet een jaar lang worden behandeld na het stalken van artsen en tandartsen. Dit heeft de rechtbank Gelderland gisteren uitgesproken. De man uit Lent, nabij Nijmegen, heeft de medewerkers van twee huisartsenpraktijken en een tandartsenpraktijk belaagd en hield bovendien de telefonische spoedlijnen bezet. Dit meldt Skipr.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden nog tbs met dwangverpleging. Echter oordeelde de rechter dat de man beter behandeld kan worden binnen de geestelijke gezondheidszorg (ggz) dan in een tbs-kliniek. De dader zal een jaar lang behandeld worden in een psychiatrisch ziekenhuis voor zijn psychotische stoornis.

De rechtbank heeft hem veroordeeld voor belaging van de praktijken, belediging van medewerkers en lokaalvredebreuk. Hij verstuurde over een lange periode e-mails naar de huisartsen en tandartsenpraktijk, ook al was daar geen medische noodzaak voor. Ook belde hij ‘s nachts continu het nummer van de huisartsenpost, waardoor deze lijn bezet was voor spoedgevallen.

Door: Redactie Nationale Zorggids