Normal_opa_wachten_ouderen_bejaarden

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) roept zorgaanbieders en -verzekeraars op om er nog een schepje bovenop te doen in het terugdringen van de wachttijden in de ggz. De afgelopen maanden zijn er al belangrijke stappen gezet. Om de afgesproken doelstellingen te halen is echter een intensivering van de aanpak nodig, zegt de autoriteit op basis van een voortgangsreportage. Dit meldt de NZa.

De NZa noemt aan aantal punten die verbetering nodig hebben om de wachttijden te verminderen. Zo wil de autoriteit dat zorgaanbieders aangespoord worden om melding te maken van lange wachttijden. Ook moet voor jonge cliënten de overgang naar de ggz voor volwassenen versoepeld worden. Ten slotte is onduidelijk of patiënten altijd de juiste integrale zorg krijgen. In een volgende voortgangsrapportage zal de NZa nagaan of op deze punten verbeteringen zijn doorgevoerd.

Ook wil de NZa een goed inzicht krijgen in de wachttijden. Per 1 januari zijn zorgaanbieders in de ggz daarom verplicht de gegevens over hun wachttijden centraal aan te bieden zodat er een actueel overzicht ontstaat.

Meer informatie op www.nza.nl

Door: Redactie Nationale Zorggids