Normal_vrouw_huilen_depressie_mishandeling

Patiënten die  zorg kregen van Virenze, zullen in het nieuwe jaar worden behandeld door MET ggz en Parnassia Groep. Ongeveer 10.00 patiënten in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) zullen door de overname verzekerd zijn van zorg via de nieuwe aanbieders. Virenze heeft ongeveer dertig ggz-instellingen in Nederland en werd vorige week failliet verklaard. Een aanzienlijk deel van de medewerkers kan waarschijnlijk aan het werk blijven door de overname. Dit melden Telegraaf en NRC. 

Het faillissement kwam onder andere door slechte bedrijfsvoering en bezuinigingen binnen de sector. MET ggz en de Parnassia Groep lieten weten voor de patiënten te gaan zorgen. “Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om in een situatie als deze te zorgen voor continuïteit van zorg aan deze vaak kwetsbare mensen”, laat Stephan Valk, voorzitter raad van bestuur van Parnassia Groep weten. Bij Virenze werden kinderen en volwassenen met onder andere autisme, adhd, depressies en psychiatrische problemen behandeld.

Om de ongeveer 10.000 patiënten van zorg te voorzien, worden zoveel mogelijk werknemers van Virenze overgenomen. Het gaat daarbij met name om personeel dat daadwerkelijk zorg verleend, niet om ict’ers en administratiemedewerkers. De curator van Virenze kan nog niet zeggen om hoeveel banen het uiteindelijk gaat. Hoewel MET ggz en Parnassia Groep de patiënten zullen overnemen, geldt dat niet voor de schuld van Virenze. Deze ligt vermoedelijk rond de 10 miljoen euro.

Door: Redactie Nationale Zorggids