Logo_logo_abbott

Chronische pijn is een veelvoorkomende klacht. In Europa heeft één op de vijf mensen er last van. Pijn is chronisch als het minstens drie tot zes maanden aanhoudt. De pijnklachten gaan vaak gepaard met veel emoties en worden als emotioneel slopend ervaren. Sommige mensen lopen hun gehele leven rond met chronische pijn. Er bestaan verschillende therapieën en behandelingen die de pijn kunnen verlichten. Neurostimulatie is een behandeling die wereldwijd al meer dan 300.000 patiënten heeft geholpen de pijn te verzachten. Dat meldt Abbott, voorheen St. Jude Medical.

Wat is neurosimulatie?

Patiënten die een behandeling met neurostimulatie ondergaan, krijgen kleine elektrische pulsen in hun lijf, zodat de natuurlijk pijnsignalen van het lichaam worden gemaskeerd of onderbroken. Er zijn verschillende systemen voor neuromodulatie, waaronder BurstDR Stimulatie, een traditionele tonische simulatie en DRG-stimulatie, een stimulatie van het doorsaal spinaal ganglion. DRG-stimulatie is een nieuwe behandeling die is ontwikkeld om gericht lokale pijn te behandelen.

Meer informatie

Op de website overmijnpijn.nl kunnen mensen met pijnklachten een vragenlijst invullen zodat ze de symptomen van chronische pijn beter herkennen en daar eventueel een passende behandeling bij kunnen vinden. Gespecialiseerde artsen en pijncentra in de buurt zijn tevens te vinden op de website. Door de woonplaats in te voeren worden alle nabij gelegen artsen of centra weergegeven. Patiënten kunnen bij hen terecht voor informatie, advies en een beoordeling van de aard van de klachten.

(Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Abbott, voorheen St. Jude Medical)