Normal_logo_nederlandse_zorgautoriteit_nza

De NZa heeft speciaal voor behandelaren in de ggz een nieuwe leergang over declareren in de gespecialiseerde ggz ontwikkeld. De leergang is een gratis online cursus die in twintig minuten de basis van het zorgstelsel en de dbc-systematiek behandelt. Naast deze leergang blijft ook de uitgebreide leergang bestaan. Deze uitgebreide leergang is gericht op medewerkers van de zorgadministratie en bevat alle informatie over de regelgeving in 2018. Dat meldt NZa. 

De nieuwe leergang is vanaf nu online beschikbaar via www.dbcleergang.nl. Via deze website kunt u eenvoudig een login aanvragen om toegang te krijgen tot de leergang. U kunt via dezelfde website ook de uitgebreide leergang volgen.

Het is van groot belang om de zorg in Nederland bereikbaar, betaalbaar en van goede kwaliteit te houden. Begrijpelijkheid van de declaratieregels en van het zorgsysteem draagt daar zeer aan bij. Behandelaren in de ggz zijn een zeer belangrijke eerste schakel in de registratie- en declaratieketen. Daarom heeft de NZa speciaal voor hen deze leergang ontwikkeld. 

Door: Redactie Nationale Zorggids